Rabbijnen komen met live broadcast ‘lernen’ om coronacrisis door te komen


Geschreven door Kemal Rijken 18 maart 2020

Om de coronacrisis door te komen, heeft een aantal rabbijnen de handen ineen geslagen. Sinds woensdag geven ze online beschouwingen over Joodse filosofie. De live broadcast op Facebook wordt gewaardeerd, zo blijkt uit de commentaren in de kantlijn. Het initiatief komt van rabbijn Yehuda Vorst, die zegt alle rabbijnen in Nederland te willen betrekken. De live streams zijn te zien via deze link op de Facebookpagina ‘Rabbijnen NL, inspiratie in tijden van corona’.

‘Veel personen hebben aangegeven dat zij gebruik willen maken van deze onwennige tijd om zich ietwat meer te verdiepen in de zee van kennis die het Jodendom te bieden heeft’, schrijven de initiatiefnemers op de pagina. ‘Om deze reden hebben wij het een virtuele ontmoetingsplek opgezet opdat gemeenschapsleden elkaar daar de komende weken kunnen ontmoeten en ook kunnen lernen. Dagelijks zullen de verschillende Nederlandse rabbijnen virtueel aanwezig zijn voor het geven van lezingen en voor het voeren van gesprekken’.

‘Op de Facebookpagina zullen de lezingen live gestreamd worden en middels ZOOM kunt u ook daadwerkelijk participeren’. Op woensdagochtend trapte rabbijn Shmuel Katzman uit Den Haag de spits af. Hij gaf een lezing over Joodse filosofie en Pesach. Andere deelnemende rabbijnen zijn Awraham Cohen, Yanki Jacobs, Akiva Camisair, Menachem Evers, Mendel Levine en Simcha Steinberg. Het is de bedoeling dat ook andere rabbijnen worden aangetrokken.

De eerste beschouwingen werden goed op woensdag bezocht. Wie in de commentaarlijn aan de rechterkant kijkt, kan enthousiaste reacties van bezoekers zien. ‘Fijn dat we nu ook wat kunnen leren tijdens het binnen zitten’, schrijft Angie Dekker. ‘Mooi initiatief!’ zegt Chaïm Bruijning, die bijval krijgt van Rob van den Hurk. ‘Zinnige bijscholing’, zegt hij.

bron: Jonet.nl

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *