HELP JONET OVERLEVEN…!

Beste lezer,

Normaal gesproken bent u gewend op deze plek een nieuws- of achtergrondartikel te lezen, of om een column van een van onze opiniemakers te zien. Dagelijks brengt Jonet namelijk actualiteiten, opinie- en achtergrondverhalen over Joods Nederland en de Joodse wereld. Dit doen we sinds de lancering van de site, begin 2013 in het Joods Historisch Museum. Niet alleen bent u van ons gewend dat we bovenop het nieuws zitten en dat zo brengen dat iedereen zich welkom voelt (ongeacht politieke of religieuze voorkeur), maar ook dat onze site een agenda met Joodse activiteiten in heel Nederland bevat. De kans is echter groot dat dit binnenkort niet meer zo zal zijn en de site moet stoppen.

Net als voor andere Joodse projecten zijn subsidies, donaties en giften voor Jonet.nl essentieel om te kunnen bestaan. We kregen deze onder meer van JMW, verschillende donateurs, de stichting Maror en enkele andere subsidieverstrekkers zoals de stichtingen Levi Lassen en Netty van Zwanenberg. Dit jaar is het helaas anders gelopen. Ons bestuur is maandenlang tevergeefs in de weer geweest om voldoende geld binnen te halen dat nodig is om Jonet.nl draaiend te houden. Het aantal donaties en betaalde advertenties groeit, maar ook dat is onvoldoende om het wegvallen van subsidies op te vangen. Hierdoor is de kans zeer groot dat de site Jonet.nl per 1 januari 2020 ophoudt te bestaan en dat de redactie moet stoppen met haar werk.

Als dat gebeurt, verdwijnt dit digitale Joodse medium waarmee we elk jaar 250.000 unieke bezoekers trekken, waaronder vele jongeren. Jonet is gericht op verbinding en tegen polarisatie. We berichten niet gekleurd, maar wel in balans én met nesjomme. De site brengt u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en activiteiten in Joods Nederland (en daarbuiten). Tegelijkertijd maken onze columnisten opiniestukken van linkse, rechtse en vrijzinnige snit. Zo bieden wij diversiteit en geven wij houvast in een wereld waarin vooroordelen en antisemitisme steeds meer boven komen drijven. Het zou dan ook doodzonde zijn als Jonet moet stoppen.

Zonder extra financiële middelen, zal Jonet.nl nog slechts enkele weken kunnen bestaan. Voor een doorstart vragen we u om een vrijwillige bijdrage. Daarmee krijgt Jonet de tijd en ruimte om komend jaar afspraken te maken met (nieuwe) partners en er daarmee voor te zorgen dat Jonet, uw onafhankelijke Joodse medium, ook op langere termijn door kan gaan. Jonet hoopt op giften van 50 of 75 euro, maar hogere bedragen zijn natuurlijk ook welkom. Wij hopen dat u ons wilt helpen en dat we daarmee voldoende ophalen voor onze doorstart. We vragen u daarom om uw steun. Hoe meer, hoe beter, maar natuurlijk kunnen alle beetjes helpen. Help Jonet voortgaan! Help ons overleven!

Wilt u helpen, stort dan op: NL86ABNA0590760440 o.v.v. Donatie actie Help Jonet overleven, of via onderstaande donatie-knop. Verder heeft Jonet een ANBI-status.
Alvast heel veel dank!

Vriendelijke groet,

Kemal Rijken (hoofdredacteur Jonet.nl),
Bart Vink (voorzitter Stichting Landelijk Joods Netwerk),
Alfred Edelstein (secretaris Stichting Landelijk Joods Netwerk),
en Rianne Meijer (penningmeester Stichting Landelijk Joods Netwerk)

PS: Voor andere, concrete acties en ideeën die kunnen helpen ons Joodse medium overeind te houden, staan wij natuurlijk ook open. Ook ideeën voor de redactie zijn welkom. U kunt ons daarvoor mailen op info@jonet.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *